fbpx

Тим

Владимир Мирчески

Новинар

Владимир Мирчески работи во ТВ „Алсат-М“ од август 2014 година. Претходно работел како репортер и уредник во ТВ „Алфа“ (2009-2013 г.) и телевизиите Канал 5 (2000-2002, 2003-2009 г.) и А1 (1998-1999, 2002-2003 г.). Дипломирал на студиите по новинарство на Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје.