fbpx

Тим

Александар Димитриевски

Новинар

Александар Димитриевски е новинар и уредник во „360 степени“ од 2016 година. Добитник е на првата наградата за најдобра истражувачка сторија „Никола Младенов“ за 2023 година и првата награда за најдобра истражувачка сторија на Делегацијата на ЕУ за 2016 година. Претходно, бил новинар во ТВ „Алсат-М“ (2014-2016 г.) и ТВ „Алфа“ (2008-2014 г.) Дипломирал на студиите по филозофија на Филозофскиот факултет во Скопје.