fbpx

Тим

Славица Филиповска

Новинар

Славица Филиповска дипломирала во 2014 г. на насоката новинарствo,на Високата школа за новинарство и за односи со јавноста. Паралелно со студиите волонтирала во повеќе медиуми. Новинарската кариера ја започнува во интернет порталот „Нова ТВ“. Од 2016 година е цел од тимот на „360 степени“.
Славица Филиповска е добитник на следните презнанија:
- Награда од Европската Унија за најдобра истражувачка сторија од млад новинар за 2016 година;
- Прва награда „Никола Младенов“ за најдобра истражувачка сторија во 2018 година;
- Награда „Јашар Еребара“ за истражувачко новинарство за 2019 година доделена од ЗНМ.