fbpx

Тим

Среќко Поповски

Новинар

Среќко Поповски работи во ТВ „Алсат-М“ од август 2014 година. Претходно работел како репортер и уредник во ТВ „Алфа“ (2008-2014 г.), неделникот „Старт“ (2002- 2003 г.), дневниот весник и неделникот „Денес“ (2000-2002 г.), како и во јавниот радиодифузен сервис МРТВ (1997-2002 г.). Бил советник на градоначалникот на Скопје (2003-2005 г.) и шеф на одделот за интернет-комуникација и соработка со странските медиуми во Владата на РМ (2005-2008 г.). Дипломирал на Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје.