fbpx

Тим

Александра М. Митевска

Новинар

Александра Мицоска Митевска е дел од тимот на „360 степени“ од февруари 2020 година. Новинарската кариера ја почнува во дневниот весник „Нова Македонија“ во 1996 година. Од 2004 до 2007 година работи во дневниот весник „Време“, по што преминува во неделникот „Глобус“. Од 2009 до 2017 година работи во „Утрински весник“, а потоа во „Независен весник“. Дипломира на студиите по новинарство на Правниот факултет на УКИМ во Скопје.