Воените активности околу централата Запорожје ги прекршуваат сите нуклеарни стандарди за безбедност

Генералниот директор на Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ), Рафаел Гроси изјави дека гранатирањето на нуклеарната централа … Продолжи со читање Воените активности околу централата Запорожје ги прекршуваат сите нуклеарни стандарди за безбедност