(ВИДЕО) Бунт поради бруталното заклучување во Кина, на луѓето не им беше дозволено да излегуваат надвор 100 дена

Во Ксинџијанг живеат 10 милиони Ујгури. Групите за човекови права и западните влади долго време го обвинуваат … Продолжи со читање (ВИДЕО) Бунт поради бруталното заклучување во Кина, на луѓето не им беше дозволено да излегуваат надвор 100 дена