Уставниот суд на Косово ја „урна“ владата на Хоти, ама и Курти нема да може да се кандидира за пратеник на изборите што претстојат?

Според одлуката, лице кое три години пред избори е осудено на затворска казна не може да се … Продолжи со читање Уставниот суд на Косово ја „урна“ владата на Хоти, ама и Курти нема да може да се кандидира за пратеник на изборите што претстојат?