Турција се согласи да ги поддржи кандидатурите на Финска и Шведска за членство во НАТО

Турција, Шведска и Финска денеска во пресрет на самитот на Алијансата во Мадрид, потпишаа заеднички меморандум за … Продолжи со читање Турција се согласи да ги поддржи кандидатурите на Финска и Шведска за членство во НАТО