Турција ќе биде гарант за безбеден транспорт на украински бродови со жито

Хабер Глобал пишува дека Турција е подготвена да гарантира непречен премин преку Босфор и Дарданелите за бродовите … Продолжи со читање Турција ќе биде гарант за безбеден транспорт на украински бродови со жито