Турско – грчки тензии во Медитеранот: ЕУ ја повика Анкара веднаш да прекине со истражувањата

Високиот претставник на Европската унија за надворешна политика и безбедност Жозеп Борел, ја повика денеска Анкара веднаш … Продолжи со читање Турско – грчки тензии во Медитеранот: ЕУ ја повика Анкара веднаш да прекине со истражувањата