Турската амабсадорка во Софија повикана на разговор во МНР – причина е убиството на бугарскиот полицаец на границата со Турција

Повикот за средба на турската амбасадорка во Бугарија во МНР следува откако синоќа бугарски граничен полицаец беше … Продолжи со читање Турската амабсадорка во Софија повикана на разговор во МНР – причина е убиството на бугарскиот полицаец на границата со Турција