Тајван ги крена борбените авиони откако кинески авиони навлегоа во зоната на противвоздушна одбрана

Тајван, за кој Кина смета дека е нејзина територија, рече дека испратил авиони и распоредил ракетни системи … Продолжи со читање Тајван ги крена борбените авиони откако кинески авиони навлегоа во зоната на противвоздушна одбрана