Што е Ал Каеда и што по ликвидацијата на нејзиниот лидер?

Ајман ал-Завахири е поранешен очен хирург и наследни на Осама Бин Ладен на чело на оваа терористичка … Продолжи со читање Што е Ал Каеда и што по ликвидацијата на нејзиниот лидер?