Шпанија, Норвешка и Ирска денеска и официјално ќе ја признаат палестинската држава

Признанието за независна држава од трите европски држави следуваше откако Меѓународниот кривичен суд донесе одлука против израелските … Продолжи со читање Шпанија, Норвешка и Ирска денеска и официјално ќе ја признаат палестинската држава