Се бара воведување вонредна состојба во Украина, на граѓаните ќе им се дозволи да носат огнено оружје

Мерките ќе важат за сите делови на Украина, освен за нејзините два источни сепаратистички региони Донецк и … Продолжи со читање Се бара воведување вонредна состојба во Украина, на граѓаните ќе им се дозволи да носат огнено оружје