Рускиот патријарх Кирил повика на божиќно примирје во Украина

Патријархот апелира за речиси дводневeн прекин на огнот за православните верници да можат да присуствуваат на богослужбите … Продолжи со читање Рускиот патријарх Кирил повика на божиќно примирје во Украина