Претседателката на ЕК децидна: Нема сомнеж дека македонскиот е Ваш јазик, историјата не е услов за напредување во преговорите

Во предлогот, македонскиот јазик се именува без одредници од ЕУ, а историјата не е дел од преговарачкиот … Продолжи со читање Претседателката на ЕК децидна: Нема сомнеж дека македонскиот е Ваш јазик, историјата не е услов за напредување во преговорите