Повеќе од 5,2 милиони бегалци ја напуштија Украина од почетокот на војната, речиси три милиони од нив се во Полска

Најголем дел од бегалците ја напуштиле Украина минатиот месец, односно вкупно 3 381 797 лица. Во февруари, … Продолжи со читање Повеќе од 5,2 милиони бегалци ја напуштија Украина од почетокот на војната, речиси три милиони од нив се во Полска