Поради најавената кандидатура за НАТО: Финска од утре останува без струја од Русија

Финска купува само 10 отсто од електричната енергија од Русија, а според компанијата Фингрид, дефицитот ќе го … Продолжи со читање Поради најавената кандидатура за НАТО: Финска од утре останува без струја од Русија