Петровска за состојбата со Украина: Не можеме да испраќаме војници на територии на туѓи држави кои не се дел од НАТО

Министерката нагласи и дека „го почитуваме територијалниот интегритет на Украина, како и дека ја поддржуваме политиката на … Продолжи со читање Петровска за состојбата со Украина: Не можеме да испраќаме војници на територии на туѓи држави кои не се дел од НАТО