Моравјецки: Не можеме да исклучиме дека гранатирањето на украинската инфраструктура во близина на границата е намерна провокација

Полскиот премиер, Матеуш Моравјецки денеска пред парламентот изјавил дека Полска не може да ја исклучи можноста дека … Продолжи со читање Моравјецки: Не можеме да исклучиме дека гранатирањето на украинската инфраструктура во близина на границата е намерна провокација