Милков: Нема да прифатиме ниту една формулација со која на Бугарите им се доделува статус различен од оној на другите народи во РСМ

Шефот на бугарската дипломатија вчера од Брисел, каде што учествуваше на НАТО-министерскиот состанок, изјави дека и Бугарија … Продолжи со читање Милков: Нема да прифатиме ниту една формулација со која на Бугарите им се доделува статус различен од оној на другите народи во РСМ