Механизмот на ЕУ за ограничување на извозот на вакцини не важи за Западен Балкан

Претседателката на ЕК Урсула Фон дер Лајен денеска уште еднаш порача дека за земјите од Западен Балкан … Продолжи со читање Механизмот на ЕУ за ограничување на извозот на вакцини не важи за Западен Балкан