Медведев по најавите на Финска и Шведска: Се зголемува веројатноста за отворен конфликт меѓу НАТО и Русија, со ризик за нуклеарна војна

Долгогодишниот сојузник на Путин на Телеграм го напиша својот став Дмитриј Медведев, поранешен и претседател и премиер … Продолжи со читање Медведев по најавите на Финска и Шведска: Се зголемува веројатноста за отворен конфликт меѓу НАТО и Русија, со ризик за нуклеарна војна