Конгрес на Комунистичката партија на Кина: Си Ѓинпинг по третпат ќе стане претседател на државата и ќе испише историја

На конгресот, кој ќе се одвива претежно зад затворени врати, учесниците ќе изберат околу 200 члена на … Продолжи со читање Конгрес на Комунистичката партија на Кина: Си Ѓинпинг по третпат ќе стане претседател на државата и ќе испише историја