Која е Лиз Трас, британската премиерка со најкраток мандат во историјата

Трас е родена во Оксфорд во 1975 година. Мажена е со сметководителот Хју О’Лири, со кого работела … Продолжи со читање Која е Лиз Трас, британската премиерка со најкраток мандат во историјата