Ќе се кратат роковите за движење и одлучување за предметите – Судски совет најавува спроведување на препораките на Оценската мисија на ЕУ

Дамева вели дека ќе се измени и правилникот за бодувањето на судиите за избор во повисоки судови, … Продолжи со читање Ќе се кратат роковите за движење и одлучување за предметите – Судски совет најавува спроведување на препораките на Оценската мисија на ЕУ