Гутереш го потврди, а ЕУ го поздрави продолжувањето на договорот за извоз на украинско жито преку Црното Море

Претседателот на Советот на ЕУ, Шарл Мишел, порача дека ова е добра вест за светот и ги … Продолжи со читање Гутереш го потврди, а ЕУ го поздрави продолжувањето на договорот за извоз на украинско жито преку Црното Море