Ѓоковиќ може да влијае на луѓето да не се вакцинираат, сметаат австралиските судии што му ја одбија жалбата

Федералниот суд пресуди дека, иако некој друг министер можеби немаше да ја одземе визата, министерот за имиграција … Продолжи со читање Ѓоковиќ може да влијае на луѓето да не се вакцинираат, сметаат австралиските судии што му ја одбија жалбата