(ФОТО+ВИДЕО) Еруптира вулканот кај исландскиот град Гриндавик, лавата ги зафати првите куќи

Локалните медиуми јавуваат дека лавата стигнала до периферијата на градот Гриндавик и ги зафатила првите куќи. По … Продолжи со читање (ФОТО+ВИДЕО) Еруптира вулканот кај исландскиот град Гриндавик, лавата ги зафати првите куќи