ЕУ: Со дијалог може да се дојде до решение и да се отстранат тензиите на Косово

Одговарајќи на прашања на новинарите, портпаролот Петер Стано повтори дека „српската страна, како и Косово, многу добро … Продолжи со читање ЕУ: Со дијалог може да се дојде до решение и да се отстранат тензиите на Косово