Делта-сојот ќе стане доминантен во ЕУ до крајот на август, алармира Европската агенција

Европскиот центар повикува и на заврзување на вакцинацијата посочувајќи ги податокот дека делта-сојот е 40 до 60 … Продолжи со читање Делта-сојот ќе стане доминантен во ЕУ до крајот на август, алармира Европската агенција