Блинкен ја повика Србија да го одржи „Европрајд“ – слободата на изразување е суштинска за здрава демократија

ЛГБТИ-правата се човекови права, посочи американскиот државен секретар Ентони Блинкен и ја повика Србија да биде домаќин … Продолжи со читање Блинкен ја повика Србија да го одржи „Европрајд“ – слободата на изразување е суштинска за здрава демократија