Без ниту еден глас против, пратениците ги изгласаа измените на законите за здруженија и за политички партии

Измените предвидуваат отфрлање на фашизмот, националсоцијализмот, нацизмот во сите општествени форми на здружување. Законите имаат и ретроактивно … Продолжи со читање Без ниту еден глас против, пратениците ги изгласаа измените на законите за здруженија и за политички партии