Зошто заменичката, а не министерот за правда е владин претставник во Собранието за измените во Кривичниот законик?

Предлог-измените во Собранието, како претставник на власта, ќе ги брани заменик-министерката за правда Викторија Аврамовска-Мадиќ. За повереник … Продолжи со читање Зошто заменичката, а не министерот за правда е владин претставник во Собранието за измените во Кривичниот законик?