Вселенската патријаршија ја призна нашата црква Охридска архиепископија за канонска

Оваа одлука не значи томос за автокефалност со кој официјално се регулира меѓународното име и статус на … Продолжи со читање Вселенската патријаршија ја призна нашата црква Охридска архиепископија за канонска