Владата нема намера да ги смени одредбите со кои се врши проблематичното окрупнување на приватни парцели со откуп на државно земјиште

Ваквата законска можност се посочува како проблематична во однос на заштитата на јавниот простор. Архитектката Даница Павловска посочува дека е … Продолжи со читање Владата нема намера да ги смени одредбите со кои се врши проблематичното окрупнување на приватни парцели со откуп на државно земјиште