Високи утрински температури и предупредување за заштита од топлотен бран – земјава е во портокалова фаза

Под влијание на топол бран со високи температури, денеска и утре земјава е во портокалова (алертна) фаза. … Продолжи со читање Високи утрински температури и предупредување за заштита од топлотен бран – земјава е во портокалова фаза