(ВИДЕО) Уништена важна брана кај Херсон, Зеленски свика итен состанок

Браната Нова Каховка ја минува огромната украинска река Днепар задржувајќи голем резервоар со вода. Самата брана е … Продолжи со читање (ВИДЕО) Уништена важна брана кај Херсон, Зеленски свика итен состанок