(ВИДЕО) Индија штотуку влезе во историјата, „Чандрајан 3“ успешно слета во близина на јужниот пол на Месечината

Оваа азиска земја неочекувано доби шанса со златни букви да ја напише историјата на вселенското истражување откако … Продолжи со читање (ВИДЕО) Индија штотуку влезе во историјата, „Чандрајан 3“ успешно слета во близина на јужниот пол на Месечината