(ВИДЕО) Еруптира вулкан на Исланд, евакуирани 4 000 луѓе од градот Гриндавик

Ерупцијата се случила на околу четири километри од рибарскиот град Гриндавик и почнала околу 22:17 часот по … Продолжи со читање (ВИДЕО) Еруптира вулкан на Исланд, евакуирани 4 000 луѓе од градот Гриндавик