Вакцина за ковид-19: Во светот се работи на 160 вакцини – една е одобрена, 6 се во фаза на напредни тестирања на ефикасноста

Експертите истакнуваат дека никогаш претходно толку многу тимови не работеле истовремено за да создадат лек што може … Продолжи со читање Вакцина за ковид-19: Во светот се работи на 160 вакцини – една е одобрена, 6 се во фаза на напредни тестирања на ефикасноста