Украина тврди дека остварила голем напредок околу Херсон

Претходно Русија соопшти дека нејзините сили почнале да го напуштаат градот, што беше најголемата добивка на Кремљ … Продолжи со читање Украина тврди дека остварила голем напредок околу Херсон