Украина почна да извезува жито преку хрватските поморски пристаништа

Откако Русија го напушти договорот за жито во јули, Киев сè повеќе ги користи своите пристаништа на … Продолжи со читање Украина почна да извезува жито преку хрватските поморски пристаништа