СЗО: Во 78 земји во светот евидентирани над 18 илјади случаи на мајмунски сипаници

Во моментов, како дел од актуелната епидемија, приближно 10 отсто од пациентите се хоспитализирани, а петмина од … Продолжи со читање СЗО: Во 78 земји во светот евидентирани над 18 илјади случаи на мајмунски сипаници