Судскиот совет денеска избира нов претседател: Кој може да биде избран?

Ова е прв избор од донесувањето на новиот Закон за судски совет според кој претседателот на Судскиот … Продолжи со читање Судскиот совет денеска избира нов претседател: Кој може да биде избран?