Стејт департмент: Блинкен на средбата со Петков ја истакна важноста од брз пристап во ЕУ за квалификуваните аспиранти

Петков на Твитер напиша дека со Блинкен разговарал за зголемување на соработката и диверзификацијата на енергетските извори … Продолжи со читање Стејт департмент: Блинкен на средбата со Петков ја истакна важноста од брз пристап во ЕУ за квалификуваните аспиранти