Советот на ЕУ одобри почеток на пристапните преговори со Скопје и Тирана, објави чешкиот премиер

Усвоени се и преговарачките рамки за Северна Македонија и за Албанија Советот на Европската Унија одлучи да … Продолжи со читање Советот на ЕУ одобри почеток на пристапните преговори со Скопје и Тирана, објави чешкиот премиер