Советот на ЕУ ја усвои Преговарачката рамка со македонски јазик, а Бугарија ја објави едностраната декларација

За ваквата Преговарачка рамка својата согласност ја даде и Бугарија, бидејќи во спротивно таа не можеше да … Продолжи со читање Советот на ЕУ ја усвои Преговарачката рамка со македонски јазик, а Бугарија ја објави едностраната декларација